Een dag plezier
Image default
Feesten

Checklist voor je feestje

Joepie: feest! We mogen weer meer en willen weer meer. Tijd voor een feestje dus. En daarom ook tijd voor een handige checklist!

Budget

Het is allereerst wel handig om te weten hoeveel geld je te besteden hebt! Je kunt grootse plannen maken, maar als het geld er niet is houdt het toch echt op.

Datum vaststellen

Zoek een datum op die handig is en waarop in ieder geval de meesten kunnen. Door op tijd te informeren voorkom je dat jouw feest tegelijk valt met die van een ander uit je vriendengroep!

Gastenlijst

En dan komt ook meteen de vraag wie je allemaal gaat uitnodigen. Begin op tijd zodat je er rustig over na kunt denken en je minder kans loopt om iemand te vergeten. Vraag ook of ze willen laten weten of ze wel of niet komen. Dat is wel zo handig voor de catering!

Locatie

Zoek een plek die ideaal is voor het feest wat jij voor ogen hebt. Doe je het thuis, bij iemand anders of bijvoorbeeld bij je bedrijf zodat je meer ruimte hebt? Of ga je ergens een zaaltje huren?

Muziek

Wat voor muziek huur jij in? Ga je een bruiloft DJ inhuren (die weet immers als geen ander hoe hij een breed publiek moet vermaken) of wil je iets specifiekers? Misschien is het juist wel leuk om voor vrouwelijke dj’s te gaan. Denk er even over na, want de DJ bepaalt voor een groot deel de sfeer van de avond!

Eten en drinken

Uiteraard moet je zorgen dat er genoeg te eten en te drinken valt. En hoe dit verzorgd wordt. Laat je het verzorgen door een cateraar? Huur je een zaaltje waar bediening bij zit? Of zorg je zelf voor mensen die het verzorgen? In het laatste geval zal je wel zelf moeten bepalen hoeveel je dan nodig hebt en wat. Dat kan leuk zijn, maar ook juist nog meer kopzorgen geven. Voor je eigen rust kan juist een cateraar dan wel net zo fijn zijn.

Toilet…

Tja, vier je ergens je feestje, waar geen gebouw bij aanwezig is, dan zal je toch voor toiletten moeten zorgen! En als je wel gewoon bij huis het viert: wil je dan iedereen op je eigen toilet hebben, of huur je toch maar liever een wc in?