Een dag plezier
Image default
Feesten

6 creatieve ideeën voor het leukste bedrijfsfeest

Is het tijd om collega’s te bedanken, ze in het zonnetje te zetten en successen te vieren? Dan is het tijd voor een bedrijfsfeest! Een bedrijfsfeest is een mooie kans om samen te vieren, ontspannen en socializen. Tijdens een bedrijfsfeest leer je elkaar op een andere manier kennen en maak je samen leuke herinneringen. Is het jouw beurt om een bedrijfsfeest te organiseren? Lees dan hier verschillende leuke ideeën om van het bedrijfsfeest een onvergetelijk evenement te maken.

1. Themafeest

Laat iedereen zich verkleden in een bepaald thema, dit zorgt voor een leuke en een interactieve sfeer. Bovendien zorg je ervoor dat iedereen van tevoren al met het feest bezig is en zal gaan toeleven naar het feest. En voorpret is misschien nog wel de leukste pret! Er zijn veel thema’s te bedenken zoals retro, maffia, jungle of Hollywood thema.

2. Feest in de buitenlucht

Zitten jullie tijdens het werk veel binnen en organiseer jij een feest in de zomer? Dan is een bedrijfsfeest in de buitenlucht misschien wel een goed idee! Organiseer een picknick, barbecue of een klein festival. Je kunt ook verschillende leuke activiteiten aan het feest toevoegen zoals een speurtocht of een sporttoernooitje.
Organiseer je bedrijfsfeest in de winter? Dan zijn er ook mogelijkheden om het feest in de buitenlucht te organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een winter barbecue of een soort kerstmarktje met een kampvuurtje en glühwein? 

3. Karaokeavond

Werken er bij jouw bedrijf mensen die wel houden van een liedje zingen en een beetje gek doen? Dan is een karaokeavond misschien ook een heel leuk idee. Als er voldoende mensen zijn die hieraan mee willen doen zal dit zorgen voor een avond vol vermaak! Je kunt voor een karaokeavond een karaokebar afhuren, maar je kunt bijvoorbeeld ook een partybus inzetten als karaokebus!

4. Bingoavond

Het klinkt misschien een beetje suf, maar ook tijdens een bingoavond kunnen jullie leuke herinneringen maken. Tijdens deze avond strijden jullie allemaal om de leukste prijzen! Om een leuke twist aan de bingoavond te geven kunnen jullie er bijvoorbeeld ook een muziekbingo van maken.

5. Culinair bedrijfsfeest

Wie houdt er nou niet van een lekker hapje of drankje? Een culinair bedrijfsfeest is dus altijd een goed idee. Nodig bijvoorbeeld een chef-kok uit voor een kookworkshop of organiseer een wijnproeverij met de lekkerste wijnen en bijpassende hapjes.

6. Actie voor het goede doel

Je kunt een bedrijfsfeest ook combineren met een actie voor het goede doel. Organiseer bijvoorbeeld een benefietavond, zamel geld in voor het goede doel of zamel voedsel in voor de voedselbank. Op deze manier verhoog je het samenhorigheidsgevoel onder collega’s en doe je als bedrijf ook nog iets voor het goede doel!