Een dag plezier
Image default
Feesten

Tips voor het regelen van tijdelijke watervoorziening op jouw festival

Als festivalorganisator weet je dat een goede watervoorziening van groot belang is voor het welzijn en de veiligheid van je bezoekers. Maar hoe regel je nu een goede tijdelijke watervoorziening op jouw festival? In deze blog geven we je enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw festivalgangers altijd toegang hebben tot voldoende drinkwater.

Bepaal je waterbehoefte

Voordat je aan de slag gaat met het regelen van tijdelijke watervoorziening, is het belangrijk om te bepalen hoeveel water je nodig hebt. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van je festival, het aantal bezoekers en de duur van het evenement. Een handige vuistregel is om ongeveer 1 liter water per persoon per dag te rekenen. Maar als je veel sportactiviteiten of dansfeesten organiseert, kan dit natuurlijk hoger liggen. Zorg er in ieder geval voor dat je ruim voldoende water beschikbaar hebt, zodat bezoekers nooit zonder water komen te zitten.

Maak gebruik van tijdelijke watertappunten

Een goede manier om te zorgen voor voldoende drinkwater op je festival is door gebruik te maken van tijdelijke watertappunten, zoals tijdelijke drinkwatervoorziening van WATR. Hier kunnen bezoekers hun flesje of bidon vullen en zo altijd beschikken over vers water. Zorg dat de tappunten op strategische plekken staan, zoals bij de podia, toiletten en eetkraampjes. Maak ook duidelijk zichtbaar dat er watertappunten zijn, zodat bezoekers deze gemakkelijk kunnen vinden.

Kies voor duurzame oplossingen

Naast het regelen van voldoende drinkwater, kun je ook denken aan duurzame oplossingen voor tijdelijke watervoorziening. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van herbruikbare bekers in plaats van plastic wegwerpbekertjes. Zo verklein je de afvalberg en draag je bij aan een duurzamer festival. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van water uit een nabijgelegen waterbron in plaats van waterflessen te laten aanrukken. Dit kan zowel goedkoper als duurzamer zijn.