Een dag plezier
Image default
Reizen

Op vakantie in 2023

In de zomervakantie trekken we er allemaal graag op uit. Misschien af en toe een lekker dagje weg, of voor de mensen met een grote beurs lekker op vakantie. En juist de vakantie tijdens de zomervakantie is enorm duur. Hierbij 3 tips om een goedkope vakantie te vinden.

1. Op vakantie in een voordelige periode

Heb je kinderen in de leeftijd van 4 jaar en ouder, dan zit je écht vast aan de schoolvakanties en vrije dagen. Kinderen tot 4 jaar hebben geen leerplicht, waardoor je in principe het hele jaar door op vakantie kan gaan. De prijzen van een vakantie in de vakantieperiodes zijn flink hoger dan de tussentijdse datums.

 

Probeer deze datums te mijden:

 

Voorjaarsvakantie: 18 februari tot 5 maart

Meivakantie: 29 april tot 7 mei (in heel het land tegelijk)

Zomervakantie: 8 juli tot 3 september

Bron: Rijksoverheid.nl

 

Opmerking: Regio noord, midden en zuid hebben op andere momenten vakantie. Daarom het brede tijdvak.

 

2. Op tijd boeken voor ‘korting’

Wat het juiste moment is om je vakantie te boeken, dat is lastig te voorspellen. Zowel de vakanties in hotels of bungalows in Nederland, als compleet verzorgde vliegreizen werken met vraag en aanbod.

Ben je er heel vroeg bij, dan zijn er de zogenoemde vroegboekkortingen. En daardoor ben je in de meeste gevallen voordeliger uit dan dat je 2 maanden voor vertrek boek. Het tegenovergestelde hierbij zijn de last minute kortingen. Om toch nog de laatste hotelkamers, vakantiebungalows of vliegstoelen op te vullen kan je last minute nog op vakantie gaan. Vaak zijn hierbij écht voordeligere prijzen te vinden. Maar toch blijft het een lastige kwestie, zoals gezegd is het een kwestie van vraag een aanbod.

 

3. Vakantie aanbiedingen vergelijken

Ga je een hotel boeken in Nederland, dan heb je verschillende opties. Kies je voor een kortingsvoucher, booking .com, rechtstreeks of via een vergelijker zoals Trivago? Let goed op, de prijzen van een hotelkamer kunnen namelijk tientallen euro’s per overnachting hoger of lager uitvallen dan bij de concurrent. Bij vliegreizen is dat weer anders.

 

Vliegvakanties vergelijken

Het vergelijken van een leuke all inclusive vakantie is veel complexer. Hierbij zijn namelijk grote verschillen in de mogelijkheden bij de touroperator. En door het grote aanbod is het zoeken van de juiste vakantie echt lastig. En daarbij kan Vakantievergelijker.online je goed helpen.

Als voorbeeld nemen we de vakantie aanbiedingen in Turkije. De goedkoopste vliegreis met hotel is hier eenvoudig te vinden. Doordat je eerst op de website van Tui, Subweb, Corendon of een andere touroperator een goed hotel gevonden hebt, kan je nu goed vergelijken. Let hierbij op:

 

  1. Luchthaven waarvan je vertrekt

  2. Reistijd en het aantal dagen dat je op vakantie bent

  3. Verzorging: is het all inclusive, of toch anders

  4. De prijs natuurlijk

 

Slotwoord

Wil je goed en goedkoop op vakantie, probeer dan in de periode te gaan dat er geen schoolvakanties zijn. Hierdoor ben standaard je al tientallen euro’s (lees honderden euro’s) per vakantie voordeliger uit. Daarnaast is het op tijd boeken, of juist last-minute een persoonlijke keuze waarbij je door het vraag en aanbod nog extra korting kan krijgen. Als laatst is het vergelijken tussen de aanbieders onderling nog aantrekkelijk om er zeker van te zijn dat je voordelig uit bent.

 

Tip: vergeet de aanvullende dekking (zorgverzekering) voor vakanties in het buitenland niet te activeren. Voor een paar euro premie per maand heb je buitenlanddekking.