Een dag plezier
Image default
Reizen

Amsterdam Light Festival

Waarom je het dit jaar niet mag missen

Het is weer die tijd van het jaar. De winterperiode nadert dus dat kan maar één ding betekenen… HET AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL zal plaatsvinden! Het Amsterdam Light Festival, een evenement waar er ’s nachts in Amsterdam lichtkunstwerken worden vertoond.

Voel je het ook? Het is buiten kouder aan het worden en de dagen zien er donkerder uit en voelen korter aan. Het festival zal de koude en donkere dagen in Amsterdam verlichten. Dit doet zij door de stad te verlichten op water en op land met buitengewone lichtkunstwerken gemaakt en/of gecreëerd door kunstenaars over de hele wereld. Ja! Zij wachten ook op het festival om hun beste werken tentoon te stellen.

Dit jaar vindt het festival voor de 10e keer plaats. Deze editie wordt twee maal zo uniek als elk andere editie omdat de vorige editie verstoord werd door de pandemie. Maar nu gelukkig weer gezellig samen en genieten van de verschillende lichtkunst. Het thema van dit jaar zal een verwijzing zijn naar het jubileum. Dit feestje vieren wij samen met jou! Het publiek heeft dus mee mogen bepalen over welke kunstwerken gedemonstreerd zullen worden langs de vaarroute.

Een paar kunstwerken die het publiek heeft voorgesteld zijn:

  • Light a Wish (Verlichte en vergrote paardenbloempluis)
  • Ghost Ship (Het spookschip Flying Dutchman als lichtprojectie op “schermen” van water)
  • Moonburn (Een massieve ballon met lichtgevende verf) omvatten.

Over de tiende editie van het Amsterdam Light Festival:

WANNEER? Het festival vindt plaats van 2 december tot en met 23 januari 2022 en wel onder de naam Celebrate Light.

WAT? Meer dan 20 lichtkunstwerken van de 20 kunstenaars zullen in de avond worden tentoongesteld in het oostelijke feest van Amsterdam (En volgens de organisatie zullen de publieksfavorieten en de meest memorabele werken van het afgelopen decennium worden tentoongesteld)

Vergeet je tickets niet online te kopen via de website https://www.floating-amsterdam.nl/tickets/

Ga je varen of wandelen?

–        De tickets bij het varen kan je kiezen tussen een open boot of jouw speciale aanvraag

–        Tickets bij het wandelen bestaat uit een keuze van een routekaart of een audiotour.

https://www.floating-amsterdam.nl