Een dag plezier
Image default
Anders

Twee leuke uitjes voor met peuters

Hoewel veel peuters zich ook binnen prima vermaken, weet jij natuurlijk ook maar al te goed dat ze ook buiten willen verkennen. De energie kwijtraken. Tja en soms heb je ook een peuter die heel graag binnen zit, maar voor die peuter is het ook fijn om te ervaren dat buiten ook mooi is. Genoeg argumenten. Hier komen ze, de leuke uitjes voor met peuters.

Vlindertuin Vlindorado

Het dorp Waarland (provincie Noord-Holland) ligt een kwartiertje rijden van Heerhugowaard. ‘The place to be!’ Hier is namelijk een prachtig tropische vlindertuin. Jouw peuter kan zo allemaal prachtige vlinders bekijken. Misschien als je geluk hebt, zie je ook nog de Atlasvlinder. Deze vlinder kan een vleugelspanwijdte hebben van 25 tot 30 cm. De Atlas behoort dan ook tot de grootste vlinders, die er op de wereld zijn.

De betoverende vlindertuin heeft ook prachtige bloemen en er is een aparte tuin met tropische vogels. Is jouw kind meer een doener? Dan is misschien meedoen aan de gratis speurtocht een goed idee. Er is ook een poppenkast die vol zit met vlinderpoppen. Als het meezit zie je hier een vlindert uit de pop kruipen. Er is hier zoveel te zien en te doen. Zo zijn er ook speelhuisjes en er zijn vissen en schildpadden die je mag voeren met voer dat je daar kunt kopen.

Het bos van Daantje Das

In Natuurmuseum Holterberg is ook het Bos van Daantje Das. Dit natuurgebied maakt deel uit van de Sallandse Heuvelrug. Je kunt opdrachtboekjes kopen, in combinatie met een museumtoegangskaart op het internet. De opdrachten verschillen per seizoen, dus zo kun je gerust nog een keer terug, om jezelf opnieuw te laten verrassen.

Met het boekje krijg je een hele leuke route voor het speelbos met spannende opdrachten. Er is ook het Grote kikkerpad voor de kleintjes, zo is er voor iedereen wat leuks te doen. Bij het grote kikkerpad heb je bijvoorbeeld een doolhof en een schommel.

Peuterspeelzaal

Is jouw peuter toe aan meer uitdaging? Misschien heeft jouw kind behoefte aan een peuterspeelzaal. In de peuterspeelzaal leren kinderen vaak weer een heleboel andere dingen. Vind jouw kind dat misschien spannend? Neem dan een contact op met een peuterspeelzaal. Zij helpen daar graag bij.

https://www.dakkindercentra.nl/peuteropvang/