Een dag plezier
Image default
Buitenshuis

Viooltjes

Wil je wat meer leven en kleur in je tuin aanbrengen? De meeste mensen schaffen planten aan om hun tuin op te maken en gezelliger te maken als je daar in de winterperiode een keer zit met z’n allen, maar welke planten kun je het beste aanschaffen om je tuin wat kleur te geven en gezelliger te maken? Daar komen viooltjes erg voor in aanmerking! Bekijk ook het aanbod bij de onlineplantenshop.nl planten.

In alle kleuren

Violen zijn hele diverse bloemsoorten als het gaat om kleur. Violen kun je vrijwel in alle kleur soorten krijgen en dat maken violen ook zo leuk. Je hebt twee verschillende soorten violen die beide in alle kleuren te verkrijgen is. Eerst heb je de grootbloemige viool en tweede heb je de kleinbloemige viool en wat interessant is, is dat ze allebei een even lang bloeiperiode hebben. Violen bloeien door tot ergens halverwege juni, maar ze blijven heel lang goed en door de verschillende kleuren kun je violen goed combineren met andere plant soorten.

Combineren met andere planten

Viooltjes kun je het beste combineren met planten die in de winter ook lekker kunnen bloeien zoals druiven hyacinten, campanula’s en primula’s, maar ook planten als siergrassen, skimmia en gaultheria. Bij planten is het ook leuk om bepaalde kleuren te combineren, want neem bijvoorbeeld skimmia die zijn meestal rood en bij rood past geel of oranje wel heel mooi bij. Aan druiven hyacinten groeien blauwe druiven die je kan opeten en daarbij kunnen roze, paarse en/of gele violen goed bij passen zodat de blauwe druiven extra opvallen.

Viooltjes onderhouden

De viooltjes kun je het beste plaatsen in potgrond of omgewoelde aarde. De grondsoort is daarentegen niet heel belangrijk viooltjes eisen gelukkig niet veel. Uitgebloeide bloemen en dode bloemen eruit halen, want anders stoppen de viooltjes met bloeien. Zorg ervoor dat de grond beetje vochtig is viooltjes mogen niet uitdrogen. Als je viooltjes in potjes stopt, kun je ze het beste zo dichtbij mogelijk tegen je huis plaatsen zodat ze niet kunnen bevriezen. Dit zijn de belangrijkste dingen waar je aan moet houden als je viooltjes moet onderhouden.

 

https://onlineplantenshop.nl/