Een dag plezier
Image default
Anders

Tips om rekening mee te houden bij het zoeken naar een hoeslaken

 

Het vinden van het juiste hoeslaken kan een uitdaging zijn. Er zijn zoveel opties en elke is anders dan de andere. Met zoveel keuzes is het gemakkelijk om overweldigd te raken en uiteindelijk gewoon een oud hoeslaken te kopen zonder na te denken over de kwaliteit en duurzaamheid. Als je jarenlang elke nacht heerlijk wilt slapen, dan is het belangrijk dat je de tijd neemt om te vergelijken. Je moet al deze verschillende merken en soorten hoeslakens vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Kies voor dubbel omgeslagen hoeslaken

Dubbel omgeslagen betekent dat de stof aan beide zijden is geborsteld, waardoor deze gladder en zachter is dan lakens met enkele noppen. Een katoenen hoeslaken dat dubbel isa omgeslagen is meestal duurder, maar ze zijn het waard als je de zachtst mogelijke textuur verkiest.

Controleer het aantal draden van het hoeslaken

Het aantal draden van een hoeslaken verwijst naar het aantal draden dat aan elkaar is geweven om één vierkante centimeter te maken. Een hoger aantal draden in je hoes laken betekent een hogere kwaliteit en duurzaamheid. Om het aantal te controleren, rijg je je vingers samen en spreid je ze uit totdat er ongeveer 2,5 cm tussen elke vinger zit. Tel hoeveel vierkantjes er tussen je vingers passen. Je zou ook op de verpakking van het hoeslaken kunnen kijken of daar het aantal draden op staat.

Denk aan de stof en het weefsel van het hoeslaken

Bij het kopen van een hoeslaken bij Weids Wonen en slapen moet je rekening houden met de stof en het weefsel. Elk type stof heeft zijn eigen eigenschappen die van invloed zijn op je ervaring ermee. Een hoeslaken van satijn is glad, zijdeachtig en voelt zacht aan. Ze behouden ook goed hun vorm na het wassen en kunnen gemakkelijk worden gestreken dankzij hun knapperige textuur. Het nadeel is dat satijnen lakens gemakkelijk blijven haken. Een hoeslaken van katoen voelt koel aan op je huid omdat het de hele nacht vocht van je lichaam absorbeert. Hiermee blijf je comfortabel, ongeacht het type slaper dat je bent. Katoen kreukt echter gemakkelijk. Dus als je hier last van hebt, ga dan voor een andere stof.

Zoek naar een hoeslaken dat niet kreukt

Vermijd indien mogelijk een hoeslaken dat niet bestand is tegen kreuken. Wanneer je een laken op je bed legt, zal het onvermijdelijk op verschillende plaatsen kreukelen terwijl je je in bed beweegt. Een hoeslaken moet gemaakt zijn van stof die niet kreukt, zodat het er na een nachtje dragen niet slordig uitziet.