Een dag plezier
Image default
Anders

De magie van neonreclame

Er is iets met neonreclames dat retro cool is. Of het nu gaat om het klassieke “OPEN” teken in een winkelruit of een flitsende reclame voor een nieuw product, neonlichten hebben een manier om je aandacht te trekken. Maar wat is een neonbord precies? En hoe werken ze? Laten we de magie van neonlichten eens nader bekijken.


neon company

 In de glazen buizen wordt neongas gebruikt om de unieke kleuren te creëren die we met neonlichten associëren. Dit gas wordt onder lage druk in de buizen geplaatst. Wanneer elektriciteit door het gas wordt geleid, ioniseert het gas en gaat het gloeien. De kleur van het licht hangt af van het soort gas dat wordt gebruikt. Zo geeft neongas een rood licht, terwijl argongas een blauw licht geeft 

 

Neonlichten worden gemaakt door glazen buizen met de hand in de gewenste vorm te buigen. Als de buizen gebogen zijn, worden ze gevuld met het juiste gas en afgesloten. Tenslotte worden aan beide uiteinden van de buis elektroden geplaatst en elektrische bedrading door de buis gelegd 

 

Hoe kom je aan neon signs? 

Er zijn meerdere producenten die jouw bedrijfslogo, persoonlijke ontwerp of aanduiding kunnen maken in neon lampen. The Neon Company is een van de grootste, goedkoopste en beste bedrijven als het gaat om het produceren van neon verlichting. ze kunnen moeiteloos jouw bedrijfslogo of ontwerp omzetten in een toffe neon sign. Wil je meer weten over The Neon Company? Klink dan hier! 

 

Conclusie 

Er bestaat geen twijfel over, neonlichten zijn behoorlijk cool. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar ze zijn ook fascinerend om over te leren. Dus als je de volgende keer een helder neonbord ziet, neem dan even de tijd om al het harde werk te waarderen dat in het maken ervan is gaan zitten. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over hoeveel er te weten valt over deze retro kunstwerken!