Een dag plezier
Image default
Anders

Wat te zoeken in een Battle Rope

Wat te zoeken in een Battle Rope

Battle ropes, ook bekend als zware touwen en CrossFit touwen, kunnen er van veraf intimiderend uitzien. Het zijn echter enkele van de meest dynamische, draagbare en betaalbare trainingshulpmiddelen die je aan je home gym kunt toevoegen.

  • Diameter: De meeste battle ropes hebben een diameter van 1,5 inch of 2 inch. Hoewel een halve inch misschien niet veel verschil lijkt, heeft het een aanzienlijke invloed op de moeilijkheidsgraad van je training. Hoe dikker het touw, hoe zwaarder en moeilijker het is om te gebruiken. Doorgaans zijn touwen met een diameter van 2 inch het beste voor snelle, intensieve trainingssessies, terwijl touwen met een diameter van 1,5 inch ideaal zijn voor duurtrainingen.
  • Lengte: Battle ropes zijn er in drie lengtes: 30, 40 en 50 voet. Net als de diameter van het touw, heeft de lengte van het touw een grote invloed op de intensiteit van de training. Hoe langer het touw, hoe meer touw je moet manoeuvreren, en dus hoe uitdagender de training. Maar touwen van 30 meter kunnen nog steeds een uitstekende cardiovasculaire uitdaging zijn als je in een beperkte ruimte traint.
  • Veranker: Tenzij je een stevige paal in huis hebt waar je de battle rope omheen kunt lussen, of een zware kettlebell waar je hem aan vast kunt binden, heb je een anker nodig om hem op zijn plaats te houden voor een veilige training. Sommige touwen worden geleverd met metalen beugelankers die met bouten aan een muur moeten worden bevestigd. Sommige worden geleverd met bandankers die wat meer flexibiliteit bieden op de plaats, en bij sommige touwen moet je apart een anker kopen. Het is belangrijk om naast het touw zelf rekening te houden met uw ankerbehoeften voor thuistrainingen.
  • Touwmateriaal: Als je wilt dat je gevechtstouw bestand is tegen slijtage, overweeg dan producten gemaakt met poly dacron van hoge kwaliteit. Poly dacron is een mengsel van polypropyleen en dacron plastic vezels dat verrassend sterk is en niet afgeeft zoals traditionele manillatouwen. Het is veilig voor zowel binnen- als buitengebruik. Als je de levensduur van je gevechtstouw nog meer wilt beschermen, overweeg dan een touw met een beschermende hoes over de poly dacron vlecht.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je battle ropes?

Battle ropes kunnen worden gebruikt voor kracht- en cardiovasculaire oefeningen door verschillende soorten bewegingen uit te voeren. Battle ropes worden in je handen gehouden en op en neer, van links naar rechts en op verschillende andere manieren bewogen. Je kunt ze vasthouden terwijl je squat, schouderdrukken uitvoert of springt. Gebruik ze voor HIIT workouts, of als afmaker na je gewone krachttraining.

Welke spieren werken met battle ropes?

Battle ropes werken op al je spieren met een sterke nadruk op je core. Onderzoek heeft uitgewezen dat battle ropes de externe obliques en erector spinae activeren via de lumbale wervelkolom, schouders en bilspieren. Battle ropes werken ook op je hartspier omdat ze de hartslag aanzienlijk kunnen verhogen.

Welke maat battle rope moet ik nemen?

Kies een battle rope maat en gewicht dat past bij je ruimte en je krachtniveau of doelen. Een zwaarder slagtouw is beter voor sterkere of grotere personen of voor hen die hopen aan kracht te winnen. Een lichter fitness touw kan het beste zijn voor sneller cardiowerk met een hoge intensiteit, omdat je het sneller kunt bewegen.

Zijn battle ropes voor cardio- of krachttraining?

Een battle rope is uitstekend voor zowel cardio als kracht. Het is echter onwaarschijnlijk dat je te veel vooruitgang boekt in kracht met behulp van het touw zonder ook andere op kracht gebaseerde oefeningen te doen. Battle ropes zijn zeer effectief voor cardiovasculair werk.

Lees ook over het springtouw!