Een dag plezier
Image default
Audio

Wat te doen in Rotterdam

Rotterdam is een prachtige stad waar je makkelijk een hele dag in door kunt brengen. Rotterdam is anders dan alle andere steden van Nederland. Na de tweede wereldoorlog is de stad geheel nieuw en modern gebouwd. Hierdoor is er veel interessante architectuur. Er is ontzettend veel te doen in Rotterdam. Zo veel dat je bijna niet meer weet waar je moet beginnen. Wij zullen je daarmee een handje helpen. Dus, wat te doen in Rotterdam?

 

Rotterdam havenrondvaart

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Deze haven wordt gebruikt voor goederenvervoer en is voornamelijk heel industrieel. Er liggen echter ook genoeg mooie plekjes verscholen met de mooiste boten. Een Rotterdam havenrondvaart is daarom zeker aan te raden. Niet alleen kun je genieten van de mooie boten in de haven. Je kunt ook genieten van de prachtige skyline van Rotterdam. Rotterdam heeft tal van leuke panden langs de haven die je onbelemmerd kunt zien vanaf een Rotterdam havenrondvaart.

 

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam als je niet van een havenrondvaart houdt? Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Rotterdam. Zo heb je bijvoorbeeld de markthal. Dit is een grote hal vol met eetkraampjes. Wat opvalt is de architectuur van het gebouw en de prachtige schilderingen op het gebouw. Als je genoeg lekkers hebt gegeten kun je door naar de kijk-kubus. Dit is een huis./ museum dat volledig bestaat uit scheef geplaatste kubussen. Ontzettend leuk om te zien en om eens een kijkje binnenin te nemen.

 

Diergaarde Blijdorp

Wat te doen in Rotterdam als je niet de stad in wilt? Diergaarde Blijdorp biedt een perfect dagje uit. Hier kun je volop genieten van de leukste dieren. Geen Rotterdam havenrondvaart en geen bezienswaardigheden. Gewoon een dagje genieten van de natuur. Je kunt hier genieten van de flamingo kuikens en de drachtige olifanten. Ook is er een speels gorilla jong waar je uren van kunt genieten.

https://www.spido.nl/tochten-cruises/rotterdam-havenrondvaart