Een dag plezier
Image default
Wegen en snelwegen

Ik wil mijn eigen jacht: hoe doe ik dat?

Heb je altijd al gedroomd van je eigen jacht? Dat is niet vreemd; het straalt luxe uit en geeft je de kans om op het water te zijn wanneer je maar wilt. Weet je niet goed waar te beginnen bij het kopen van je eigen boot? Lees dan verder, want wij vertellen je hoe het werkt.

Naar een verkoophaven

Stap één bij het kopen van je eigen jacht, is door verkoophaven Willemstad te bezoeken. Hier zijn verschillen jachten en boten te vinden die te koop staan; dit geef je de kans om de jachten uit te proberen voordat je een aankoop doet. Hierdoor weet je zeker dat je de jacht koopt die het beste bij je past en het meest voldoet aan je eisen en wensen.

Een makelaar inschakelen

Wanneer je een jacht gaat kopen, doe je er goed aan om een jachtmakelaar in te schakelen. Zij taxeren en inspecteren elke boot die in de verkoophaven ligt, zodat het prijskaartje altijd klopt. Mocht je de juiste match in eerste instantie niet in de verkoophaven tegenkomen, is dat geen probleem; de makelaar zal verder zoeken totdat ze de juiste boot voor je hebben gevonden. Een jachtmakelaar helpt bovendien bij een goede juridische overdracht wanneer je een keus hebt gemaakt; hij zorgt ervoor dat het contract tot in de puntjes klopt.

Genieten maar!

Wanneer je de jacht van je dromen hebt gevonden dankzij een makelaar en de verkoophaven, kun je heerlijk genieten van je eigen boot! Geef een boatwarming, trek erop uit of ga heerlijk zonnebaden op het dak – alles is mogelijk met je eigen jacht. De jacht is je eigen vakantiehuis; vaar naar onbekende oorden en ontdek de wereld!