Een dag plezier
Image default
Anders

Alles wat je moet weten over het wasgoedproces

Iedereen draagt elke dag kleding; of je gaat sporten, werken of een andere invulling van je dag hebt, zonder kleding ga je de deur niet uit. Na een tijdje worden deze kleren vies, waardoor het tijd is om ze te wassen. Maar wat gebeurt er allemaal met die kleren voordat ze weer schoon en gestreken terug in jouw kast belanden? In dit blog gaan we daar dieper op in. 

 

Wassen met de wasmachine 

Stap 1 van het proces is waarschijnlijk wat je al verwachtte: wassen met de wasmachine. De meeste mensen doen dit door hun kleren in de wasmachine te gooien, samen met een wasmiddel, water en afhankelijk van de soort stof ook nog eens een bleekmiddel of zout. Nadat alles is ingesteld, begint de machine met het draaiende trommelmechanisme dat helpt om al het vuil uit je kleren te verwijderen. Het resultaat? Schone kleding! De wasmachine maakt vele uren per week. Het kan dan af en toe voorkomen dat de onderdelen van een wasmachine niet meer optimaal werken. Het is tijd voor nieuwe wasmachine onderdelen van Fixpart.nl en jouw wasmachine kan weer op volle toeren de was draaien. 

 

Aan de lijn laten drogen 

Nadat ze uit de wasmachine zijn gehaald, is het tijd om je kleren aan de lijn te hangen om te laten drogen. Dit proces vereist wel wat geduld en planning, want als het regent of stormt buiten kan je beter even wachten voordat je alles aan de lijn hangt. Ook moet je er rekening mee houden dat sommige materialen zoals wol of zijde sneller dan andere materialen verkleuren of verslappen als ze nat worden, dus let hier goed bij op! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de was in huis te laten drogen, maar hier moet natuurlijk wel ruimte beschikbaar voor zijn. 

 

Strijken maakt het af 

De laatste stap van het proces is strijken. Strijken gaat vaak gepaard met eindeloze frustratie – maar gelukkig hoeft dat niet meer! Tegenwoordig bestaan er handige manieren om dingen zoals jurken of overhemden mooi strak te strijken zonder al te veel moeite – denk bijvoorbeeld aan speciale strijkhulpmiddelen die helpend zijn bij lastige plekjes zoals knoopsgaten of plooien. En als dat nog niet helpt, dan is er altijd nog een professionele stomerij die jou kan helpen! 

 

Vele vrouwen onder ons zijn misschien geneigd om veel energie en tijd te investeren in het vinden van mooie outfits en passende accessoires – maar vergeet ook niet waar al die prachtige items naartoe gaan na elke dag dragen: naar de wasmachine! Door alle bovenstaande tips toe te passen, ben jij ook verzekerd van perfect gestreken kleding die elke keer weer net zo fris en stralend uitziet als toevallig net uitgepakte outfit! Met andere woorden: je bent nu perfect voorbereid op elke situatie waarin je wilt stralen met je outfit!

 

https://fixpart.nl/nl/apparaat/wasmachine-onderdelen-en-accessoires