Een dag plezier
Image default
Varen

Ga er een dagje op uit met een boot van Just Marine

Lees hier alles over heerlijk een dagje varen met een boot van Just Marine. Terwijl menige in de file staan naar het strand geniet u van de ruimte en het verre uitzicht op het water. Misschien vindt u wel een aanlegsteiger, of een baai waar u kunt ankeren? Dan kunt u daar zwemmen of picknicken als u eten en drinken aan boord heeft. Kortom met een boot, en zeker als die op een trailer te vervoeren is, bent u vrij. Lees verder over de types boten die leverbaar zijn, hoe de boot te onderhouden, en een opsomming van de mogelijkheden.

Een consoleboot heeft voordelen

De consoleboot heeft zich bewezen als inspectievaartuig. De boot is wendbaar, diegene die aan het roer staat heeft veel overzicht wat de boot tot een veilige boot maakt. Het aan- en afmeren met een consoleboot is eenvoudig. Misschien is een consoleboot daarom de ideale beginnersboot ook al zijn er meer opties zoals een sloep. Maar niet voor niets zet de waterpolitie, de marine, en allerlei andere diensten die bijvoorbeeld vissersschepen inspecteren, een consoleboot in. Om die reden zult u ongetwijfeld weleens een consoleboot gezien hebben, het wordt immers beroepsmatig vaak en breed ingezet. Bij Just Marine kiezen voor een consoleboot betekent kiezen voor een onderhoudsarme aluminium boot van ongeveer vijf meter lang. Zo’n boot is eenvoudig op een trailer mee te nemen, verder in dit artikel over de voordelen van een boot op een trailer.

De sloep is niet voor niets populair

Evenals de consoleboot heeft de sloep zich ook bewezen. Van oorsprong was de sloep het reddingsvaartuig van een zeeschip, en zelden vergaat een zeeschip in omstandigheden die als rustig te omschrijven zijn. De zeelui moesten dus tijdens een zware storm zichzelf met een sloep redden, en ronduit extreem hoge golven zijn voor een reddingssloep geen probleem. De sloep als recreatievaartuig is zo ideaal als grachtenbootje of om heerlijk te toeren langs de rietkragen. Ondanks dat de roerganger niet zoveel overzicht heeft dan op een consoleboot is aan- en afmeren eenvoudig. Tevens vraagt de sloep weinig onderhoud mits u voor een moderne aluminium of polyester sloep kiest. Een klassieke houten sloep vraagt juist weer heel veel onderhoud. U heeft keuze met de voortstuwing, en de elektromotor heeft voordelen. Vooral als u rust wilt hebben, en in alle stilte door kalm water wilt glijden. Het manoeuvreren met een sloep heeft u snel onder de knie.

Sloep Just Marine

Buitenboordmotor, inboard diesel, of een elektromotor?

Omdat het tot nu toe sterk over de functionaliteit gaat, een aparte alinea over de voortstuwing. In principe zijn alle drie de motoren goed, enkel de inboard diesel heeft zich het meeste bewezen. Als een diesel start zal het niet meer stoppen, en in de beroepsvaart maakt een diesel veel draaiuren. Het nadeel van een diesel is dat u bij onderhoud aan de motor een monteur aan boord hebt, terwijl diegene met een buitenboordmotor de motor afgeeft bij een servicestation. Aldaar heeft de monteur alles bij de hand, en vaak is daar een bassin om de motor proef te laten draaien. Nieuwer, dus ook moderner, is de elektromotor. De motor heeft geen uitstoot, en zeker vergeleken bij de buitenboordmotor is de motor geruisloos. Nu u zo’n beetje de voor- en nadelen van de types voortstuwing weet, heeft u de keuze.

Met een boot op een trailer achter de auto bent u vrij

Vaak lijkt de grotere boot ideaal, maar het tegendeel is waar. Met die motorkruiser met slaapplaatsen aan boord zit u vast aan een vaargebied. Als u zo’n kruiser in Friesland heeft zult u waarschijnlijk niet meer wateren bevaren dan die in Friesland. Beter is om te kiezen voor een boot die u achter de auto mee kan nemen. U laat het een keer in Zeeland te water, en het weekend erop in een meer in het binnenland. U kunt gaan vissen op zee, maar ook door de Amsterdamse grachten varen. Door de tijd zult u alle wateren zien. Van grote rivieren tot de Loosdrechtse plassen en het Veerse meer tot aan de Friese meren. Een ander voorbeeld is dat het onderhoud zo makkelijk is als de boot op het droge staat, voor zover er onderhoud nodig is. Bij Just Marine kunt u goede trailers kopen.

Dankzij de rubberboot is watersport goedkoop

Misschien heeft u op de site van Just Marine al naar de prijzen gekeken. Mocht de investering te groot zijn, kijk dan eens bij de rubberboten. Ondanks dat deze voordelig zijn is het goede kwaliteit. Tegen een lage prijs kunt u beginnen met watersport met al z’n facetten.

Vissen, zwemmen, suppen, het is allemaal mogelijk

De meeste watersporters hebben een sport binnen de sport. Bijvoorbeeld prachtig is de hengelsport. Het is zoeken en jagen waar de vissen zitten en hoe ze te vangen. Met een kaart zoekt u waar welke vis kan zitten, en in de schuur maakt u het vistuig klaar. Op een dag, meestal met medehengelaars, de boot achter de auto koppelen en naar de stek rijden en varen waar u wat verwacht. Dit is geen uitzondering. Evenals iemand die ergens in een rustige baai de boot voor anker legt om te gaan zwemmen en suppen. De watersport kent veel kanten, en allen hebben een uitdaging. Kies voor de watersport, en ga voor een boot bij Just Marine. Zij zijn specialist en leveren goede kwaliteit tegen een scherpe prijs.

https://www.justmarine.nl/