Een dag plezier
Image default
Motorfietsen

Dingen die je moet weten over motorkleding

Motorkleding is de beschermende kleding die we dragen tijdens het fietsen. Afhankelijk van de weersomstandigheden van de dag is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. Als het buiten warm is, is het dragen van een spijkerbroek misschien niet zo’n goed idee, omdat ze de warmte vasthouden en je het nog heter doen voelen dan je al bent! Maar als het regent, is een jeans perfect, want die houdt je benen droog en warm. Er zijn tegenwoordig veel soorten motorkleding verkrijgbaar, zoals jassen, laarzen, handschoenen en meer. Er zijn ook veel merken die er zijn. Een bekend merk is Alpinestars. Maar wat onderscheidt dit merk?

Wat en waarom kiezen voor Alpinestars

Zoals je misschien al geraden had, is Alpinestars een merk motorkleding. Het is een van de meest populaire merken ter wereld en de uitrusting wordt gebruikt door racers, sportrijders en zowat iedereen die fietst. Het merk werd in 1963 opgericht door Sante Mazzarolo, een Italiaanse motorrijder die het rijden veiliger wilde maken. Hij liet zich inspireren door zijn eigen ervaringen als racer, die tijdens een race geblesseerd was geraakt. Hij begon beschermende kleding te maken voor zijn mede-racers en breidde zich uiteindelijk uit naar andere soorten uitrusting zoals laarzen en helmen. Maar waarom zou je ervoor kiezen? De reden dat je voor Alpinestars motorkleding moet kiezen, is dat deze is gemaakt van de beste materialen en is getest in praktijkomstandigheden. Ze bestaan ​​al sinds 1961, dus ze hebben alle tijd gehad om hun vak te perfectioneren. Evenzo is hun reputatie ongeëvenaard. Ze gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit in hun producten. Bovendien zijn hun ontwerpen altijd trendy. Ten slotte hebben ze een enorm scala aan maten en stijlen om uit te kiezen.

Is motorkleding duur?

Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Het korte antwoord is dat de kosten van motorkleding niet zo duur zullen zijn als veel andere kleding, maar het is ook niet goedkoop. Het hangt allemaal af van wat voor soort uitrusting je zoekt en hoeveel bescherming je wilt. Als je bijvoorbeeld gewoon een broek en een jas en misschien wat handschoenen wilt, dan zou je iets moeten kunnen vinden dat bij je budget past. Maar als je een volledig beschermend pak wilt met een helm en laarzen, dan wordt het snel duurder. Een ding is zeker, bereid altijd je budget voor.