Een dag plezier
Image default
Buitenshuis

De ultieme gids voor het kiezen van de juiste vijverpomp voor uw waterpartij

Als u een vijver of waterpartij in uw tuin hebt, moet u de juiste vijverpomp aanschaffen om deze schoon en vrij van vuil en algen te houden. Niet alleen dat, maar u moet er ook voor zorgen dat de pomp krachtig genoeg is om al het water zo snel mogelijk door en uit uw vijver te pompen. In deze blogpost nemen we alles met u door wat u moet weten over het kiezen van de juiste vijverpomp voor uw waterpartij. Er zijn verschillende types op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Laten we ze nu eens bekijken…

 

 

Hoe kies je de juiste vijverpomp

Bij het kiezen van de juiste Oase vijverpomp wilt u er zeker van zijn dat deze de hoeveelheid water die er doorheen gaat aankan. Het debiet van de pomp wordt gemeten in gallons per minuut (GPM). – Als u veel water doorpompt, zoals in een commerciële toepassing, hebt u een krachtige pomp nodig die grote volumes aankan. – Als u water door een kleine tuinvijver pompt, hebt u waarschijnlijk een pomp met een kleinere capaciteit nodig. – Als u een grotere pomp gebruikt om een kleinere hoeveelheid water door te pompen, kan de pomp oververhit raken en voortijdig stuk gaan. – Als u een kleinere pomp gebruikt om een grotere hoeveelheid water door te pompen, kan de pomp zijn werk niet goed doen en kan hij nog eerder stuk gaan.

 

Dompelpompen

Dompelpompen zijn doorgaans de beste optie voor de meeste vijvers en waterpartijen. Deze pompen worden volledig onder water geïnstalleerd en zijn geschikt voor zowel zoet als zout water. Voordelen van dompelpompen – Dompelpompen hebben verschillende voordelen die ze geschikt maken voor de meeste vijvers en waterpartijen. Ten eerste zijn ze volledig waterdicht, zodat ze nooit kunnen roesten, kortsluiten of defect raken door waterschade. Ze zijn ook erg stil en kunnen in het water worden geplaatst om ruimte te besparen en het water schoon te houden. Nadelen van dompelpompen – Het belangrijkste nadeel van dompelpompen is dat ze over het algemeen niet erg krachtig zijn. Als je een grote waterpartij hebt of een grote vijver met een zware waterstroom, zijn deze types pompen gewoon niet sterk genoeg. Ze hebben ook geen ingebouwde filtering. Als u een dompelpomp gebruikt, moet u een filtersysteem aanschaffen om te voorkomen dat vuil zich in de pomp ophoopt en schade veroorzaakt.

 

Drijvende Vijverpompen

Drijvende vijverpompen zijn ontworpen om bovenop het water geplaatst te worden, zodat ze niet in de weg staan en geen ruimte onder water innemen. Ze zijn geschikt voor zowel zoet als zout water en kunnen worden gebruikt voor diverse toepassingen zoals fonteinen, watervallen en borrelende urnen. Voordelen van drijfpompen – Drijvende vijverpompen hebben verschillende voordelen en kunnen een goede optie zijn voor sommige waterpartijen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk te installeren omdat ze niet onder water geplaatst hoeven te worden. Ten tweede zijn ze licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen, zodat u de waterstroom precies kunt plaatsen waar u dat wilt. Nadelen van drijvende pompen – Het belangrijkste nadeel van drijvende pompen is dat ze niet waterdicht zijn, dus je kunt ze niet onder water plaatsen waar ze moeten zijn. Ze zijn ook niet erg krachtig, dus ze zijn niet geschikt voor zeer grote waterpartijen of vijvers. Ze zijn ook niet geschikt voor zoutwatertoepassingen.

 

Beluchtingspompen

Beluchtingspompen zijn ontworpen om lucht in uw waterpartij te mengen om de vissen gezond en het zuurstofgehalte hoog te houden. Deze pompen zijn volledig ondergedompeld en hebben dus geen bewegende delen die verstopt kunnen raken, waardoor ze ideaal zijn voor biologische filtratie. Voordelen van beluchtingspompen – Het belangrijkste voordeel van een beluchtingspomp is dat hij veel ingebouwde functies heeft die hem ideaal maken voor waterpartijen. Hij belucht het water om vissen gezond te houden, filtert het water door zijn koolstofsysteem, en kan worden gebruikt om een fontein of waterpartij te laten circuleren. Nadelen van beluchtingspompen – Het belangrijkste nadeel van een beluchtingspomp is dat hij niet kan worden gebruikt om snel een grote hoeveelheid vuil water te verwijderen. Hij is ontworpen om water te filteren en te laten circuleren, niet om snel vuil en afval op te zuigen. Hij is ook niet ontworpen om onder water te staan en kan verstopt raken als hij onder water staat.

 

Conclusie

Samengevat zijn dompelpompen en drijvende vijverpompen het meest geschikt voor zoetwatervijvers, terwijl beluchtingspompen het meest geschikt zijn voor zoutwatervijvers. De keuze van het juiste type pomp is belangrijk omdat niet alle pompen gelijk zijn. U moet niet alleen rekening houden met de capaciteit van de pomp, maar u moet er ook voor zorgen dat de pomp een hoog debiet aankan. Met de juiste pomp kunt u uw vijver of waterpartij schoon en algenvrij houden.

https://www.tuincenter-vincent.be/producten/264/voorgevormde-vijvers