Een dag plezier
Anders

Energie kwijtraken? Vier ongebruikelijke tips!

Voor sommige mensen is het erg moeilijk om de energie kwijt te raken. Zeker met een kantoorbaan kan dit nogal eens een issue zijn. We krijgen namelijk steeds minder lichaamsbeweging door het werk. Daar is het menselijke lichaam echter niet op ingesteld. Hoe zorg je er dan toch voor dat jij je energie kwijt kan? Hier vier ongebruikelijke tips.

Tip 1: Koop een ruime trampoline

Een trampoline die jouw gewicht en dat van mogelijke andere gezinsleden ook kan dragen. Heerlijk na het werk jouw schoenen uit doen en snel even op de trampoline springen. Het fijne is namelijk dat je dit gewoon thuis kunt doen. Je hoeft er niet meer voor weg, want die ruime trampoline staat dan gewoon bij jou in de tuin.

Nog een voordeel van een ruime trampoline is, dat je snel veel energie verbruikt en dit ook samen met andere tegelijk kunt doen. Met een ruime trampoline heb je dus ook meteen gezellige interactie. Op een niet verbale manier. Dat vinden veel kinderen fijn. Bovendien is een trampoline vrij intensief, dat maak het ook erg effectief met betrekking tot het kwijtraken van energie.

Tip2: Neem een krantenwijk

Heel gek, maar met een krantenwijk heb je meteen een verplichte wandeling in de vroege ochtend. Zo heb je meteen een druk, om uit bed te komen en om actief te zijn. Het zakcentje is natuurlijk ook mooi meegenomen. Daar kun je vast mooie sportieve schoenen voor kopen.

Tip3: Begin een moestuin

Met een moestuin moet je schoffelen, spitten en wat al niet meer. Zeker als de moestuin groot genoeg is, kun je hier zo best wat fysieke activiteit kwijt. Een mooie bijkomstigheid is dat je zo erg in het nu bezig bent en daarbij, als het allemaal goed gaat, ook nog lekker vers fruit en groente krijgt. Supergezond dus.

Tip4: Doe cliché

Soms helpen de meest voor de hand liggende oplossingen. Dus, zoek een sportmaatje en ga samen naar de sportschool. Wat je ook kunt doen, is om je aan te melden bij een voetbalclub. Het is verrassend dat dit voor sommige mensen best een drempel is. Ervaar jij dit ook zo? Bedenk dan maar goed dat veel mensen dit zo ervaren. Dus als je ergens nieuw aan begint, zullen mensen best begrijpen dat het voor jou spannend is. Het kan ook helpen om het te benoemen op de sportschool of de voetbalclub. Dat breekt het ijs vast wel.

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines/rechthoekige-trampolines