Een dag plezier
Image default
Anders

Een bus huren: zo verzorg je een succesvol uitje

Een bus huren: zo verzorg je een succesvol uitje

Een activiteit verzorgen voor een grote groep mensen vereist veel planning. Natuurlijk moet er een bestemming zijn, maar het vervoer ernaar toe moet ook geregeld worden. Als organisator kan je het jezelf niet veroorloven om iedereen individueel naar de bestemming te laten reizen. De beste oplossing op dit probleem, is een bus huren om een grote groep mensen te vervoeren! Dit is hoe je dit aanpakt en een succesvol uitje regelt. 

Kies jouw verhuurbedrijf

Een bus huren, begint met het uitkiezen van een busverhuurbedrijf naar keuze. Vervolgens doe je een offerteaanvraag, waarin je vermeldt waar de reis naartoe gaat, op welke datum de reis plaatsvindt en hoe laat de vertrektijd is. Houd hierbij rekening met het hoogseizoen. De maanden mei en juni zijn altijd het drukst met betrekking tot reizen boeken en busverhuurmaatschappijen krijgen ook te maken met deze drukte. Voor jou valt de prijs in deze maanden waarschijnlijk een flink stuk hoger uit.

 

Per busbedrijf gelden er verschillende voorwaarden en prijzen. Het is verstandig om deze van tevoren te vergelijken, zodat je geen deals misloopt of een te hoog bedrag neerlegt voor de reis. 

Geef aan wat de vereisten zijn

Busverhuurbedrijven moeten op de hoogte zijn van de vereisten van de reis voordat deze gepland kan worden. Zo moeten natuurlijk de datum van vertrekken, de bestemming en vertrekplaats bekend zijn bij het bedrijf. Ook het aantal personen moet bekend zijn. Op basis van deze gegevens, wordt namelijk een prijs berekend. Tijdens het aanvragen van de offerte en doorgeven van de vereisten, kunnen eventuele extra’s ook vermeld worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld extra activiteiten die verzorgd kunnen worden door het verhuurbedrijf. Denk aan een volledig verzorgde lunch, een diner of zelfs een compleet dagje uit! 

Speciale bussen 

Voor bepaalde gelegenheden of situaties, kan een speciale bus geregeld worden. Er bestaan bijvoorbeeld bussen die gebruiksvriendelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook voor voetbalclubs kan je een aparte bus huren. Het verhuurbedrijf moet rekening kunnen houden met deze vereisten, en dat kan alleen als je deze expliciet doorgeeft.