Een dag plezier
Image default
Anders

De juiste helm kiezen voor op je scooter doe je zo

Wanneer je op een scooter met geel kenteken rijdt, dan ben je verplicht een helm te dragen. Het is daarom dus ook belangrijk dat je kiest voor een helm die je goed beschermt. Waar veel mensen namelijk het uiterlijk van de helm ontzettend belangrijk vinden, is dit natuurlijk volledig bijzaak. Om ervoor te zorgen dat je tussen het enorme aanbod scooterhelmen de juiste weet te vinden, die niet alleen mooi is, maar ook nog eens de juiste bescherming biedt, hebben we een aantal handige tips voor je, die je hierbij kunnen helpen. 

 

De eisen

Bij het uitzoeken van een nieuwe helm is het belangrijk dat de helm goed en prettig zit. Zorg er daarom dus ook voor dat je helm goed sluit, maar niet te strak zit. Er mag namelijk rustig wat beweging in zitten. Wel is het goed te weten dat er een verschil is tussen scoorterhelmen en speed pedelec helmen. Daarnaast is het ook belangrijk goed te kijken naar de bescherming aan de binnenkant. Bij een scooterhelm zitten er namelijk kussentjes en bij een fietshelm dienen de oren volledig vrij te zijn, zodat je alles om je  heen ook goed kunt horen. Door goed naar deze punten te kijken, ben je al een heel eind op de goede richting met het uitzoeken van een geschikte helm.

 

Wanneer heb je een nieuwe helm nodig?

Heb je eindelijk een geschikte helm gevonden, dan is het ook fijn te weten wanneer deze eventueel aan vervanging toe is. Zo kun je misschien rekening houden met het budget wat je maximaal zou willen uitgeven aan een nieuwe helm. Een gemiddelde helm kan prima enkele jaren mee. Het is namelijk afhankelijk van het gebruik van de helm. Wanneer je namelijk gevallen bent, is het zaak een nieuwe helm aan te schaffen. Het kan namelijk zo zijn dat er een barst aan de binnenkant zit, die je met het blote oog niet ziet. Wanneer dit het geval is, zal een volgende klap in veel mindere mate worden opgevangen, met alle risico’s van dien.