Een dag plezier
Image default
Buitenshuis

De Boeket Bezorg Gids: Hoe te vliegen met bloemen & ze vers te houden

Boeketten bezorgen naar geliefden en vrienden kan een vreugdevolle gebeurtenis zijn. Maar als u niet oppast, kan dit mooie gebaar snel rampzalig worden. Veel mensen zijn zelfs zo huiverig voor vliegende bloemen dat ze het zelden als optie overwegen. Waarom? Het antwoord is eenvoudig: Als ze niet goed worden behandeld, blijven bloemen niet langer dan een paar uur na verzending goed. Als je erover nadenkt, is de logistiek van vliegende bloemen vrij complex. U moet het juiste type bloem kiezen, een gerenommeerde bloemist vinden en het meest efficiënte plan bedenken om ze van punt A naar punt B te krijgen en ervoor zorgen dat ze vers blijven tot ze aankomen… Klinkt ingewikkeld! Maar maak je geen zorgen, wij hebben alles onder controle. Hier is onze complete gids over hoe je succesvol bloemen kunt laten vliegen

 

 

Trouwens, wat betekent “vliegende bloemen”?

Vliegende bloemen betekent dat de bloemen tijdens hun hele reis in de lucht worden gehouden, in tegenstelling tot vervoer over land of zee. In de meeste gevallen gebruikt een bloemist een “zoetwatersysteem” om de bloemen gehydrateerd en vers te houden. Hiervoor wordt een speciale tank gebruikt die de bloemen op de juiste vochtigheid en temperatuur houdt.

 

De juiste bloemist vinden

Dit is een van de belangrijkste onderdelen van het proces. Doe onderzoek en kijk goed rond. Vraag je vrienden en familieleden of ze aanbevelingen hebben. Je kunt ook online reviews bekijken en wat tijd doorbrengen op verschillende websites om prijzen en diensten te vergelijken. Een belangrijk punt is dat niet alle bloemisten gelijk zijn. Sommige zijn gespecialiseerd in leveringen over lange afstanden, terwijl andere alleen persoonlijke leveringen verzorgen. Zorg ervoor dat u vraagt wat de specialiteit van de bloemist is voordat u boekt.

 

Hoe houd je bloemen vers tijdens verzending

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de bloemen gezond zijn voordat u ze verzendt. Zorg ervoor dat de bloemen die u kiest gezond en gehydrateerd zijn. Kies geen bloemen die er verlept, verkleurd of uitgedroogd uitzien. Als u twijfelt, kies dan een ander type. Kies vervolgens het juiste type bloemen voor verzending. Sommige bloemen zijn weerbaarder dan andere. Anjers, bijvoorbeeld, zijn zeer gemakkelijk te verzenden en zeer geschikt voor leveringen over lange afstanden. Lelies en orchideeën worden daarentegen afgeraden. U kunt ook een vershoudpakket toevoegen aan het water waarin de bloemen zitten. Zo blijven ze langer vers en worden ze minder aan de lucht blootgesteld. Wees echter voorzichtig – vershoudverpakkingen kunnen maar een beperkte tijd worden gebruikt.

 

3 tips om ervoor te zorgen dat uw bloemist het niet verknoeit

Zorg ervoor dat de bloemist bereid is uw bestelling aan te passen Als u specifieke instructies hebt, zoals “gelieve alleen op woensdag te leveren”, zorg er dan voor dat de bloemist die opvolgt. Zo niet, dan zult u naar de winkel van de bloemist moeten gaan om uw bestelling op te halen. Vraag of ze de bestelling een paar dagen kunnen uitstellen. Als u haast heeft, kunt u de bloemist altijd vragen of hij de bestelling kan bespoedigen en ervoor zorgen dat de bloemen zo snel mogelijk worden geleverd. Vraag of ze een leveringsgarantie hebben. Een goede bloemist zal altijd een garantie hebben. In het geval dat de bloemen sterven voordat ze bij de ontvanger aankomen, zullen ze de bestelling vervangen of terugbetalen.

 

Verpakking

Dit is een superbelangrijke stap in het proces. De meeste bloemisten verpakken uw bloemen in een speciale doos of vaas met speciale verpakkingspinda’s om de bloemen veilig te houden. Het is echter altijd een goed idee om een veilige verpakkingsoplossing te bedenken als u de bloemen zelf verstuurt. Wij raden u aan de bloemen in papier of inpakpapier te wikkelen en ze vervolgens in een doos te plaatsen. Zorg ervoor dat de bloemen niet geplet worden. U kunt de bloemen ook in een plastic zak doen, maar zorg ervoor dat deze niet te vol is. Het is ook een goed idee om een papieren handdoek of iets anders zachts te gebruiken om de bloemen van het plastic te scheiden.

https://www.pluknbloom.nl/assortiment/55/bloemen-bestellen