Een dag plezier
Image default
Buitenshuis

10 redenen om een kunstkerstboom te kopen

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je dit jaar een nepkerstboom koopt. Kunstbomen zijn vaak beter voor het milieu, bieden meer voordelen dan echte en zijn op de lange termijn ook goedkoper. Als u nog steeds niet zeker weet of u een kunst- of een echte boom moet kopen, lees dan verder voor enkele goede redenen waarom u dit jaar voor een nepboom zou moeten kiezen…

 

 

U kunt uw boom nog vele jaren houden.

Of u nu voor echt of nep kiest, kerstbomen zijn bedoeld als decoratie. Hoewel u echte bomen kunt recyclen, gaan ze niet zo lang mee als kunstbomen. Na de feestdagen gaan echte bomen slechts enkele maanden mee. Kunstbomen kunnen vele jaren meegaan als u ze op een koele, droge plaats bewaart. Echte bomen zijn ook moeilijker te recyclen. Als ze ontbinden, kunnen ze schade toebrengen aan het milieu. Kunstbomen daarentegen kunnen worden gerecycled en hergebruikt. Echte bomen hebben veel voordelen, maar ze hebben ook enkele nadelen waardoor kunstbomen de betere keuze zijn.

 

Na de feestdagen hoeft u geen water te geven of te verzorgen.

Echte bomen zijn levende planten en je moet ze het hele jaar door verzorgen. Je moet ze water geven en bemesten, vooral als je wilt dat ze langer dan een paar jaar meegaan. Je moet ook voorzichtig zijn met je echte boom, want je moet hem uit de buurt houden van brandgevaar en elektrische apparaten. Hoewel echte bomen mooi kunnen zijn, gaan ze gepaard met veel onderhoud en kunnen ze na de feestdagen een last zijn. Echte bomen zijn ook moeilijk op te bergen, afhankelijk van hun grootte. Ze kunnen veel ruimte innemen in de garage of zelfs het huis. Echte bomen hebben een korte levensduur, en je moet er voorzichtig mee zijn. Voor een goedkope kunstkerstboom hoeft u niet te zorgen nadat de feestdagen voorbij zijn. U kunt hem gewoon opbergen voor volgend jaar.

 

Ze vereisen geen grote opslagruimte.

Echte bomen nemen veel ruimte in beslag, vooral als u een grote wilt. Ze kunnen moeilijk op te bergen zijn en kunnen zelfs brandgevaarlijk zijn als je er niet genoeg ruimte voor hebt. Echte bomen kunnen erg zwaar zijn, en het kan moeilijk zijn om ze rond het huis en vooral buiten te manoeuvreren. Als je niet veel opslagruimte hebt, zijn echte bomen misschien niet de beste keuze. Echte bomen hebben ook veel ruimte nodig om uit te drogen en vers te blijven tot u ze gebruikt. Ze kunnen gevoelig zijn voor schimmel en andere ziekten als ze niet goed worden opgeslagen. U kunt een kunstboom gemakkelijk opbergen in een doos of zak nadat de feestdagen voorbij zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken dat hij ruimte inneemt of moeilijk te verplaatsen is.

 

Ze zijn meestal goedkoper dan echte bomen.

Echte bomen kunnen duur zijn in aanschaf en onderhoud. Afhankelijk van het type boom dat u koopt, kan het erg duur zijn. Je moet rekening houden met de kosten van de boom, grond, kunstmest, potten en gieters. Echte bomen zijn ook moeilijk te verkopen als de feestdagen voorbij zijn. Je moet voor veel dingen betalen om ze te krijgen, ze op te slaan en vervolgens te betalen voor de dienst om ze weg te halen. Echte bomen kunnen duur zijn om te kopen, te bewaren en weg te doen. Ze verliezen ook hun aantrekkingskracht na een paar jaar. Terwijl een kunstboom meestal goedkoper is. Je hoeft er geen aarde, potten of meststof voor aan te schaffen. En als de feestdagen voorbij zijn, kun je hem gemakkelijk opbergen in een doos.

 

Ze veroorzaken geen allergieën en laten geen naalden door het hele huis vallen.

Echte bomen kunnen bij sommige mensen allergieën veroorzaken. Hoewel sommige soorten echte bomen minder snel allergieën veroorzaken, kunnen ze toch problematisch zijn. U kunt het risico op allergieën verminderen door de boom uit de buurt van kleine kinderen en dieren te houden en de vloer te stofzuigen om de gevallen naalden te verwijderen. Echte bomen kunnen ook veel kleine naalden door het hele huis laten vallen. Dit kan een gevaar vormen voor kleine kinderen en dieren. U zult ook vaker moeten stofzuigen om de gevallen naalden te verwijderen. Echte bomen kunnen ook andere problemen veroorzaken, zoals schade aan meubels of de vloer. Kunstbomen zijn vaak gemaakt zonder allergenen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat iemand in huis er een allergische reactie van krijgt. Als u een kunstkerstboom koopt, hoeft u niet zo vaak te stofzuigen om de gevallen naalden te verwijderen. U hoeft ook niet bang te zijn dat meubels beschadigd raken.

 

Conclusie

Als u nog steeds niet overtuigd bent dat het kopen van een kunstkerstboom een goed idee is, zijn er nog vele andere redenen waarom u deze feestdagen voor een kunstboom zou moeten kiezen. Ze vereisen niet zoveel onderhoud en verzorging als echte bomen, ze nemen minder ruimte in, en ze zijn vaak betaalbaarder. Kunstkerstbomen zijn een geweldige keuze en staan prachtig in elk huis. Dus als u zich schuldig voelt over het kopen van een nepboom dit jaar, kunt u die gevoelens opzij zetten.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/475/grote-kunstkerstbomen